Højbanens cafeteria

Folmer Bendtsens Plads · 2200 København N
Indeklemt mellem alle Ebbes tæpper og jernbaneskinner foroven ligger Højbanens cafeteria Beliggende inde i jernbanedæmningen, der bærer Hellerup-Vanløse S-banen gennem det ydre Nørrebro, finder man Højbanens cafeteria. Bag facaden finder man et klassisk cafetéria-miljø, der efter stilen og farverne at bedømme må have fået sin seneste nyistandsættelse i første halvdel af 1970'erne. I lokalet ses opstillet en lang række laminatborde med tilhørende plastikstole. På væggene, der nederst er beklædt med imiterede træpaneler i krydsfiner, hænger falmede ølreklamer og fotostater, mendens butiksvinduet er dekoreret med ternede gardiner. Over disken ses en lyslilla overbygning og bag disken opbevares køkkentøjet i hvide køkkenskabe. Ude på toileterne genfindes den samme lyslilla farve. Skandaløst må det dog betegnes, at man på trods af, at et stort Jolly Cola-skilt pryder forretningens indre, kun kunne få Coca Cola.

Cafetériet byder på en skønsom blanding af både kinesisk-inspirede fordanskede retter og rene danske klassikere som stjerneskud, hakkebøf, stegt flæsk m. persillesovs, smørrebrød m.m. Dagens ret var kalvelever m. bløde løg og kartofler; men redaktionen valgte dog at kaste sig over husets specialitet: Højbanegryde. Denne ypperlige ret tilberedes med frisk oksesmåkød, syltede champignion, rød peberfrugt, løg og cocktailpølser - en ret, der er som grebet ud af 1960'ernes "Gris på gaflen"-opskrifter. Vi fik en god stor portion m. ris til 49 kr. Til nedskylning fik vi hver en Kylle-kylle til 18 kr. Efterfølgende indtog vi en kop friskbrygget kaffe til 7,50 kr. Et stort hit blandt cafetériets stampublikum er en sidevogn til kaffen i form af en snaps eller et glas kirsebærvin.

Publikum i cafetériet er et udpræget stampublikum bestående af pensionister, der er på fornavn med værten og som siger » Velbekommen « ud i stuen. Repræsentanter for den arbejdende befolkning må man tilgengæld spejde langt efter - måske det skyldes de dårlige parkeringsmuligheder i kvarteret. Værten selv er muligvis af kinesisk herkomst men lyder dog navnet "Peter". Han er behjælpelig med at finde en passende ret til en sulten men tvivlrådig gæst, ligesom han gerne står til rådighed med at smørre en ostemad til kaffen.

Besøgt: 7. april 1999.

Et klassisk cafetéria med en intim stemning, god mad og god service.

.
Rasmussens kulinariske hjemmeside Tilbage til PinkDildos hjemmeside