Historien om Københavns eneste punk-band: Krølle & Sporado Band

Bandet, som aldrig solgte ud og derfor aldrig solgte nogen plader!

1 9 8 2

Gruppen udgiver nu "Cum-exhibtion", som, i modsætning til "Elektro-vida", gør brug af overdubs.

Grundbåndet indspilles i VillaVidastudiet og materialet bearbejdes i Gazamanasty-Go-Gonzo Studiet i Valby. Gr.'s musikalske rammer er nu udvidet betragteligt, til foruden punk også at omfatte fx. disco (med og uden rytmebox) og rock-a-billy.

Gr. prøver ihærdigt at undgå kun at blive rubriceret som et punk-band, da punk-scenen efterhånden er temmelig overrendt af selvhøjtidelige, pop-smarte lædernitte-befængte modedyr.
Alligevel er det teksten til "Punk-sang (jeg er punk, du er ikke punk)" der offentliggøres i "Sidegaden" (nr. 3  foråret 1982- fra Forlaget Fremad).
KSB nævnes ikke direkte, hvilket nok en gang bedvidner, at hverken Gyldendal eller "Fremad" mestrer den opsøgende journalistik.

*************************************************
SE DET ÆGTE INDLÆG I 'SIDEGADEN'
*************************************************

Her er det på sin plads, at nævne,  at punk-zinet "Sidste Skrig" (nr. 2 Århus maj 1982) har mere begreb om sagerne.

Foruden egne kompositioner indeholder "Cum-exhibition" en uforlignelig cover-version af "96 Tears". På det The Fall-inspirerede nummer "Invisble Permanent" medvirker Tom Bangerter (daværende medl. af Shaman, senere medl. af O.K.Kings)

Samme Tom opfører sammen med Krølle & Sporado sommeren 1982 "PlumPlum RoseRose", hvilket optages live i den nedlagte Plumrose-fabrik i Valby.

De minimale Elefanter
Tom B. [t.h.] på scenen med et andet projekt, nemlig
"De Minimale Elefanter"
Barbue, Huset i Magstræde
(København)


Krølle & Sporado Band indspiller maj 1982 under pseudonymet "Rødderne" adskillige selvkomponerede børnerock-sange.

Kort tid herefter færdiggør gr."Glade dage med Kukkerne" en semi- socialrealistisk samling sammen- hængende lydkollager og kompositioner om livet i Valby. Dette produkt bliver først udgivet 2005.

Kukker-cover
Kukker-cover'et som det kom til at se ud 2005

En mulig forklaring er, at masterbåndet forsvandt i forbindelse med de lyssky transaktioner, der foregik umiddelbart før Gazamanasty-Go-Gonzo studiets pludselige lukning og senere konkurs

Master-bånd og matrice til gr.'s første single "Sja-La-La Pladder Pop (Du-bi Du-bi Du-whop)" forsvinder på lignende vis, hvilket medfører at gr. aldrig når at debutere på single.

Tidl. medejer af studiet og den ene halvdel af Eargasm-Hear-Band, "Disco" Poul Nielsen (navnet er muligvis et alias), udtalte i sit vidneudsagn "I kan ikke bevise en skid!"

Nu er vi imidlertid så heldige, at Glade Dage Med Kukkerne og andre sjældne opdagelser fra samme periode er dukket op igen. Det samme kan man heldigvis ikke sige om ovennævnte Nielsen. 

Efter et turbulent retsopgør forsvandt denne Poul Nielsen sporløst. Der er ubekræftede forlydender om, at han er blevet set iført en anseelig brandert i Københavns Syd-vest kvarter midt i firserne (muligvis 1984)

Folk udenfor miljøet vil måske finde det tilfældigt, at 'Glade Dage Med Kukkerne' dukker op igen samtidig [= 2005, red.] med, at kunst-tyverierne fra Det kongelige Bibliotek optrævles. Men stillet overfor denne 'tilfældighed' forholder både K.S.B., Bootleg Factory og Pink Dildo Fashion Art sig larmende tavse. 'Glade Dage...' er i sandhed et produkt omgæret af mystik. Selv i dag!

Tilbage til historien: 1982 er året, hvor Krølle & Sporado instruerer kortfilmen "Dyret" som er en surrealistisk science-fiction-film.

Sporado danner sammen med bl.a. Ole Staahlhaar garagerock-bandet "Beneath Contempt".

<-- 1981<--     ||||||    --> 1983 -->

KSB år for år:

[ 1980 ]

[ 1981 ]

[ 1982 ]

[ 1983 ]

[ 1984 ]

[ 1985 - 88 ]

[ 1989 ]

[ 1990 - 91]

[ 1992 ff. ]

 

 

 

billeddokumentation

 

 

 

film

 

 

syng+spil med KSB

 

 

 

links

 

 

 

 

 

 

andre bands

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere om
'Glade dage...'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

disco poul
"Disco" Poul Nielsen.
Ville De måske købe en brugt båndoptager af den mand ?!
Vi spø'r bare !