Åkanden

Ågade 98 · 2200 København N
Åben: Mandag - fredag · 6ºº- 16ºº
Tiderne gælder selvfølgelig ej længere

Kaffebaren Åkanden på hjørnet af Ågade og Ahlmannsgade - bemærk kaffekandedesignet! Den gamle kaffebar Åkanden var et efterhånden noget nedslidt sted omend bestemt ikke uden charme. Facaden bestod af nogle temmelig bedagede, snaskede cremegule skilte, på hvilke kaffebarens navn stod formet som en kandekaffe. Indenfor var væggene i de rummelige lokaler holdt i en konsekvent køkkenblå farve. Lokalerne fremstod i det hele taget ikke nær så snaskede som det udvendige lod ane. På væggene hang falmede reproduktioner i glarmester-genren og på bordene lå blomstrede voksduge. Over disken i det forreste lokale genfandt man kaffekande-motivet i form af en papuro bestående af en kaffekande med underhængende kaffekopper. I loftet sås her et kvadratinddelt glasloft. Bag det forreste rum fandtes yderligere to rum med plastikmalet loft samt et lille toilet med åkander på fliserne. Dagens ret indtages i de køkkenblå lokaler

På stedet kunne man foruden smørrebrød vælge imellem en række forskellige varme retter, såsom frikadeller m. kartoffelsalat, biksemad m. spejlæg, flæskesteg og fiskefilet m. pommes fritter. Vi valgte en gang frikadeller m. brassede kartofler til 33,- pr. portion. Leveringen skete hurtigt. Frikadellerne var maskinrørte; kartoflerne hjemmekogte og hjemmebrassede. Til retten tilbød indehaveren forskellige muligheder for at give sin mad et ekstra pift i form af tilbehør som surt, engelsk sovs, HP sovs samt sennep og ketchup. Vue gennem Åkandens tre lokaler - fra det bagerste mod det forreste Et alvorligt minus var dog at der til at skylle efter med kun forefandtes mineralvand i Coca Cola-familien. Ikke en gang en letøl kunne man her få. Efterfølgende fik vi et stort krus kaffe til 9,- og en chokoladebolle til 10,-.

Åkanden hørte ikke til de mest velbesøgte. Publikum var overvejende håndværkere og chaufører, hvilket måske bundede i, at der var gode parkeringsmuligheder i de tilstødende sidegader.

Besøgt: 3. marts 1999

Et stilfuldt men falmet og tørlagt sted

Tilbage til Rasmussens kulinariske hjemmeside Tilbage til PinkDildos hjemmeside