Tilbage til kirkegårdslisten

Tit-Bit Cafeteria

Frederiksborggade 29 · 1360 København K
Godthåbsvej · 2000 Frederikberg
Tilbage til kirkegårdslisten

Saglig Tit Bit var noget så sjældent som en hel kæde af cafeterier. Da Deres udsendte - engang i begyndelsen af 1980'erne - var klar til kaffebar o.lign., var antallet af TitBits kendeligt decimeret til to styks. Een på Frederiksborggade (nr. 29) og een på Godthåbsvej, nær det daværende Roxy Supermarked. Begge steder fremstod som stilrene, næsten klassiske cafeterier: Imiterede træpaneler og typiske reproduktioner a la "Bøgeskov i Maj" og "Køer i Solnedgang" prydede væggene. Bakkerne i presset finér havde deres plads ved siden af smørrebrøds-montren. Denne stil holdes iøvrigt fint i hævd af Bentes Kaffebar på Langelandsvej (Frederiksberg), så et besøg dér vil give et rimeligt indtryk af TitBit-stilen.

Maden var fra morgenstuden, som det sig hør og bør: rundstykker, ost, syltetøj (jordbær eller solbær i små plastic-portions-bægre) eller den evigtgyldige franskbrød-med-tandsmør-og-ost og så en basse til lige at runde af med. Dertil kaffemaskine-kaffe eller eventuelt Medova-the ( til hvis man nu HAR det på den måde, ikke..). Senere på dagen kunne man få uspecificeret smørrebrød (spegepølsemadder o.lign.), dagens ret samt cafeteria-evergreens så som stegt flæsk og persillesovs, medister med rødkål etc. De kulinariske herligheder blev serveret af midaldrende kvinder iført lyseblå kittel i laber polyester - som regel caféteriets eneste hunkønsvæsner. Den primære indtægtskilde for Tit-Bit caféteriet på Godthåbsvejen var mandlige pensionister, der havde sendt "Lillemor" i Roxy, mens de selv fik sig en kaffe med blødt brød eller en let pilsner og dagens ret.

Begge de tilbageværende Tit-Bit caféterier lukkede henimod slutningen af 1990'erne. Godthåbsvejen Tit-Bit holdt længst, men var i sine sidste år begyndt at gå på kompromis med tidens modeluner. I dets sidste leveår havde trendige spiser som pastasalater og avacado-dillerdaller gjort sit indtog på caféteriets menukort.

Ikke nok med at denne TitBit nu er væk - der er nu også en Netto i stedet for Roxy Supermarked. Dette supermarked havde indimellem nogle virkeligt slagfaste tilbud såsom 6 Jolly Colaer for 6 kr (eksl. pant)! Vi stod også lige og manglede nok en Nettobutik, synes De ikke? Således forgår alverdens herlighed. Tag nu TitBit på Frederiksborggade, fuldt ud på højde med sin Frederiksbergske pendant. I dag ligger Cafe Klimt i de selvsamme lokaler. Opkaldt efter en østrigsk maler, men ikke en ærlig reproduktion ser vi hænge på vægggene. (Vægmaleriet forbigås i tavshed). Behøver vi nævne, at servitricerne aldrig har hørt om ægte østrigsk sachretorte?! Meget kan man sige om Østrig, men de pjatter ikke med deres bagværk. På en rigtig østrigsk cafe serverer man ikke mærkelige modedrikke, der kan man få kaffe, the, kakao og fyrre forskellige slags kage - og gulerodskage er IKKE noget man beder om. Nok om det. Maden hos Klimt er sådan set udemærket, men bordene står så tæt, at en mand med pondus ikke kan manøvrere bestikket uden at blande sig nabobordets bespisning. Der havde TitBit anerledes fornemmelse for privatsfæren, omend de heller ikke var leveringsdygtige udi østrigsk bagværk.Rasmussens kulinariske hjemmeside Tilbage til PinkDildos hjemmeside