Klik her for at genfinde kaffebarsintroen

Kaffesalonen

Peblinge Dosseringen 6 · 2200 København N
Klik her for at genfinde kaffebarsintroen

Den nye flotte facade på Kaffesalonen På denne adresse har i snart mange år een af Københavns mest navnkundige kaffebarer holdt til. I foråret 1999 lukkede den imidlertid ned en måneds tid eller to. Mens man med undren og bæven gik forbi og spekulerede på, hvad der mon skulle ske med det agtværdige gamle sted, kunne man fra søsiden følge med i, hvordan de gamle lokaler blev renoveret. En ny flot gul butiksfacade, som en håndværker fra 1940'erne ikke selv kunne have gjort mere tidstypisk tonede frem og med tiden åbnede Kaffesalonen omsider på ny.

Meget har dog ændret sig. I lokalet står laminatborde med linoliumsbeklæding. På væggene ses nu en billedeserie, der viser kaffens vej fra de columbianske bjerge til kaffesalonen, hvilket jo er ganske lærerigt. Disken er imidlertid blevet vendt og der er tilgået stedet et fadølsanlæg - vistnok det første, der er set på en kaffebar!!

Stedet er nu meget overrendt. Man går ikke længere op til disken og køber sin frokost. Nu bliver man siddende indtil en fiks lille servitrice i lyseblå kittel og hvidt forklæde og tager imod bestilling. Dette skulle for os blive starten på en tålmodighedsprøve: Fra vi bestilte til vi fik vores bajer gik der een time og derefter yderligere 10 minutter før frokosten kom. Den lille servitrice erkendte dog sin brøler og gav efterfølgende en kvajebajer i form af en ½l fadøl pr. mand. Et sådant tiltag formilder jo meget - navnlig når man tager i betragtning, at en ½ liters på stedet koster 38,-!!!

Det indvendige af den nye Kaffesalon Vores valgte menu bestod af en bøfsandwich m. pommes fritter til 59,- og en æggekage til 33,-. Bøffen var formet af friskt oksekød; pommefritterne var lavet af friske kartofler og også bollen var friskbagt - mistænkeligt var det dog, at bollen var af den trendige italienske type (hvad er der nu galt med Påskebrøds gode gamle sesambolle?) og at pomme friterne blev serveret med Miracle Whip letmayonaise i stedet for remolade!!! Æggekagen var frisk og vellavet bacon, svampe og frisk purløg samt rugbrød. Ellers er menukortet i præget af gode klassikere som smørrebrød, 3 håndmadder til farvørpris og kiksekage. Desværre har der også sneget diverse café-modeluner som cappuchino, café au lait og Søbygård Økosaft, italiensk pølse, hellefisk og salater(!!!). Der reklameres for en weekendmorgenmad, som ved nærmere eftersyn viser sig at være en camufleret brunch!! Desuden er tilbehøret til kaffen blevet rent skråplan (Baileys m.m. istedet for Rød aalborg og underberg til herrene og Jägermeister og Lilla Bols til damerne).

Stedet er nok den kaffebar i København, hvor der ses flest kvinder blandt klientellet. Naturligvis er det da en fryd for øjet, men at de har deres småbørn med er et brud på enhver form for kaffebarsetikette!!! Rundt omkring ses gamle ellers hærdede kaffebarshængere med et mærkeligt hjemløst blik i øjene: Ingen tvivl om at de savner den gamle kaffesalon! Væk er også den samling af gamle udslidte fremmedarbejdere, der plejede at sidde nede i hjørnet allerbagerst.

Besøgt: 28 april 1999

Den ny udgave af "Kaffesalonen" har fået et flot opfriskning såvel ind- som udvendigt og maden er veltilberedt; sjælen og ånden over stedet er imidlertid helt borte og stedet må vel nu nærmere karakteriseres som en café med kaffebarstema fra 1940'erne end som en rigtig kaffebar

Rasmussens kulinariske hjemmeside Tilbage til PinkDildos hjemmeside